PODSTICAJI ZA INVESTIRANJE

Pogodnosti za ulaganja u Republiku Srbiju

Srbija je jedna od najatraktivnijih investicionih lokacija u jugoistočnoj i centralnoj Evropi, a glavne prednosti ulaganja u Srbiji su: povoljna geografska lokacija u centru jugoistočne Evrope, bescarinski režim izvoza u zemlje CEFTA, EFTA i Carinsku uniju Rusije, Belorusije i Kazahstana, najnižu stopu poreza na dobit u Evropi i obrazovan i kvalitetan kadar. U cilju podsticanja direktnih investicija, otvaranja novih radnih mesta i ravnomernog regionalnog razvoja, Srbija nudi i dodatne finansijske pogodnosti. Više o tome možete pogledati ovde. 

 

KALENDAR DOGAĐAJA

Oktobar 2015

Naziv sajma: ANUGA (sajam prehrambene industrije) 
Mesto i vreme održavanja:
Keln, Nemačka, od 10. do 14. oktobra 2015. godine

ANUGA je jedan od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na svetu i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta, koji se svake druge godine održava u Kelnu, Nemačka. Ove godine, u periodu od 10. do 14. oktobra, u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Privredne komore Srbije (PKS), na dva štanda petnaest srpskih privrednika predstaviće svoje proizvode.

Sajam “Anuga” se sastoji od nekoliko tematskih celina odvojenih po paviljonima (gotovi proizvodi, alkoholna i bezalkoholna pića, meso i mesne prerađevine, zamrznuti proizvodi, pekarski proizvodi), a pokazao se kao idealan za potpisivanje ugovora, promociju proizvoda i proučavanje tržišta. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da svoje proizvode predstave i plasiraju na nova tržišta, ali i pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Ove godine, Srbiju će predstavljati 15 domaćih kompanija, i to u:
- hali 4, namenjenoj proizvođačima zamrznutih proizvoda, na štandu B-081g, na drugom nivou, ukupno 6 kompanija: ITN Group, Master Frigo, Mini Pani, Planter, Sicoberry i Voćar;
- hali 11, namenjenoj proizvođačima gotovih proizvoda, na štandu F-060g, na prvom nivou, ukupno 9 kompanija: Agranela, Basket, Bilje Borča, Global Seed, Koeleman Foods Products, Medino, Pionir, Yumis i Zdravo Organic.

Više o samom učešću naših kompanija na sajmu možete pogledati OVDE (na engleskom).

Ukoliko želite da pogledate kako je izgledao nacionalni štand na sajmu Anuga 2013 i koje su kompanije izlagale 2013. godine, pročitajte kraći izveštaj OVDE.
Naziv događaja: 2nd CEE Procurement & Supply Forum
Mesto i vreme održavanja: Prag, Češka Republika, 15. oktobra 2015. godine
Naziv sajma: GITEX (sajam ICT industrije)
Mesto i vreme održavanja: Dubai, UAE, od 18. do 22. oktobra 2015. godine
Naziv sajma: EXPO REAL, (sajam nekretnina i investicija)
Mesto i vreme održavanja: Minhen, Nemačka, od 5. do 7. oktobra 2015. godine

Novembar 2015

Agritechnika je najveći svetski sajam poljoprivrednih mašina i komponenti za poljoprivredne mašine u svetu. Predstavlja inovacije u sektoru poljoprivredne mehanizacije i nudi širok izložbeni spektar od najmanjih komponenti pa do značajnih rešenja u ovoj oblasti. Sajam se održava svake druge godine u Hanoveru, Nemačka, a na prethodnoj izložbi 440.000 posetilaca iz 83 zemlje je posetilo ovaj sajam, i na površini od 424.000m² predstavilo se oko 2.900 izlagača iz 47 zemalja sveta. Prva dva dana sajma su zatvorenog tipa i rezervisana su za dilere i investitore.Slovak Matchmaking Fair 2015, Bratislava, Slovačka
Naziv sajma: Mebel (sajam nameštaja)
Mesto i vreme održavanja:
Moskva, Rusija, od 23. do 27. novembra 2015. godine