PODSTICAJI ZA INVESTIRANJE

Pogodnosti za ulaganja u Republiku Srbiju

Srbija je jedna od najatraktivnijih investicionih lokacija u jugoistočnoj i centralnoj Evropi, a glavne prednosti ulaganja u Srbiji su: povoljna geografska lokacija u centru jugoistočne Evrope, bescarinski režim izvoza u zemlje CEFTA, EFTA i Carinsku uniju Rusije, Belorusije i Kazahstana, najnižu stopu poreza na dobit u Evropi i obrazovan i kvalitetan kadar. U cilju podsticanja direktnih investicija, otvaranja novih radnih mesta i ravnomernog regionalnog razvoja, Srbija nudi i dodatne finansijske pogodnosti. Više o tome možete pogledati ovde. 

 

KALENDAR DOGAĐAJA

Novembar 2015

Agritechnika je najveći svetski sajam poljoprivrednih mašina i komponenti za poljoprivredne mašine u svetu. Predstavlja inovacije u sektoru poljoprivredne mehanizacije i nudi širok izložbeni spektar od najmanjih komponenti pa do značajnih rešenja u ovoj oblasti. Sajam se održava svake druge godine u Hanoveru, Nemačka, a na prethodnoj izložbi 440.000 posetilaca iz 83 zemlje je posetilo ovaj sajam, i na površini od 424.000m² predstavilo se oko 2.900 izlagača iz 47 zemalja sveta. Prva dva dana sajma su zatvorenog tipa i rezervisana su za dilere i investitore.Slovak Matchmaking Fair 2015, Bratislava, Slovačka

Zadovoljstvo nam je da Vas u ime USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i programa Evropski PROGRES pozovemo na okrugli sto “Nameštaj od punog drveta - poslovna šansa za Srbiju” koji će biti održan 10. novembra 2015. godine od  na predstojećem Beogradskom sajmu nameštaja, galerija hale IV. Okrugli sto predstaviće nove tržišne mogućnosti za privrednike koji su spremni da se fokusiraju na proizvodnju nameštaja od masiva.

Međunarodni stručnjaci istaći će potencijal za razvoj proizvodnje nameštaja od punog drveta, i ukazati kako će njegov rast dovesti do toga da svetsko tržište prepozna Srbiju kao destinaciju za nabavku ove vrste proizvoda. Analiza trenutnog stanja na globalnom tržištu nameštaja pokazaće koliko je važno da se ne propusti prilika koja može imati značajan uticaj na zapošljavanje i sveukupnu ekonomiju zemlje.

Okrugli sto će okupiti donosioce odluka na nacionalnom nivou, čelnike lokalnih zajednica bogatih šumama, predstavnike javnih preduzeća i drugih koji gazduju šumama, proizvođače nameštaja kao i sve ostale učesnike u lancu vrednosti.

Okrugli sto organizuju, u partnerstvu sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Beogradskim sajmom, USAID-ov Projekat održivog lokalnog razvoja i program Evropski PROGRES koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske.

Naziv sajma: Mebel (sajam nameštaja)
Mesto i vreme održavanja:
Moskva, Rusija, od 23. do 27. novembra 2015. godine